Latterforløbet hos KRIFA Aalborg – Del 1

Baggrunden for latterforløbet

En af mine tilbud til virksomheder er at at skabe en vedvarende ændring blandt medarbejdere. Det ved at bruge latter som et værktøj som medarbejderne bruger i deres hverdag til at skabe mere arbejdsglæde.

Med mange års erfaring i at afholde enkelte kurser for virksomheder, og med erfaring i at grine personlig selv dagligt i en længere periode. Er jeg overbevidst om at regelmæssig latter med kollegaer kan gøre en forskel på en arbejdsplads. Men jeg vidste det ikke med sikkerhed.

Derfor fik jeg i Maj måned 2017 lavet en aftale med Krifa Aalborg, hvor jeg skulle komme og grine med de ansatte på kontoret 10 gange i løbet af Maj af 15 minutter per gang.

Den indledende snak om latterforløbet:

Inden et forløb sættes igang er det vigtigt at der er afstemt forventninger. således at forløbet lever op til begge parters forventninger. det er også vigtigt at få frem hvad virksomheden ønsker af resultat af forløbet.

Krifa havde følgende forventning:

Mine forventninger til forløbet er, at vi får latter aktiveret i vores hverdag i højere grad end nu. Det skulle gerne give gladere og mere tilfredse medarbejdere, hvilket vil smitte af på vores arbejdslyst. Har også en forventning til, at vores medlemmer, vil kunne mærke det. I forvejen får vi mange positive tilkendegivelser på, at de fornemmer en god stemning, men vi kan helt sikkert blive endnu bedre.”

Jeg havde et ønske om at gerne ville se om jeg kunne måle resultatet af forløbet, og du vil i denne blog serie på 3 dele få indsigt i hvilke resultater et måneds latterforløb har gjort af forskel for Krifa Aalborg.

Resultater af latterforløbet

af de 22 medarbejdere som sidder på kontoret i Aalborg blev det samlet set til 30 timer 45 minutters latter fordelt på medarbejdere og leder hos Krifa

Der har været 12,3 deltagere i gennemsnit til hver af de 10 latterseancer. Dem som har svaret på spørgeskemaet har deltaget 6,6 gange i gennemsnit. Dem som har deltaget færrest gange er 3 og dem som har flest gange 9.

I næste del af denne blog serie fortæller jeg om de resultater som der har været på de enkelte teams og mellem teamsene hos Krifa Aalborg.

Se næste del her

Er du interesseret i et latterforløb så se mere her

 

 

Call Now Button